Bye bye Bangkok!

Sista dagen i Bangkok följde samma mönster som de tidigare. De märktes dock ett visst vemod och Mattias sjöng inte utcheckningssången med samma glädje som tidigare (endast på utcheckningsdagen får man sitta med ytterkläder på i sängen vilket tidigare alltid har firats högljutt med både sång och sprattlande i sängen). Efter att ha avnjutit vårt sista dopp i den iskalla poolen checkade vi ut och gav oss iväg på jakt efter de sista klapparna och egenpresenter för att maximera vår packning.

Vi hittade lite smått och gott och på vägen hem från handlandet plockade vi även upp Mattias skjortor. Den slipade försäljaren försökte sälja ett par manchettknappar också men det fick räcka med de välsydda skjortorna. Nu får vi hoppas att de ser lika bra ut efter att man tvättat dem också.

Utbudet av färsk frukt och nypressad juice på Bangkoks gator är fantastiskt. För ca: 2 kr får man en påse ananas, för 8 kr en guddomligt god uppskuren mango och för 4 kr apelsinjuice vars smak bäst liknas vid solsken. Det gäller att passa på så det blev några flaskor under sista dagen, att få tag på något liknande i Sverige är inte möjligt.


Vi har fått vår beskärda del c-vitamin.

Resans sista måltid blev på pizzeria Limoncello nära vårt hotell. När vi var där med Albert tidigare i veckan introducerade han oss för en pizza med Parmaskinka och mascarponeost. Den var så fantastik god att vi var tvungna att gå dit igen och avnjuta den på resans sista restaurangbesök.

Efter pizzafrossande knödde vi ner all vår packning i väskorna. Väl framme på flygplatsen lyckades vi med lite omstuvning och kreativt packande (skorta i sko, i handbage) få med oss allt och sånär hålla oss inom viktbegränsningen.


Nu väntar en lång flygresa hem till Sverige.

Ha det bra så länge!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0