Grodattack

Efter en god pannkaksfrukost gick vi till den lokala passpolisen för att reda ut varför vi igår fick så kort godkänd vistelse i Thailand stämplad i våra pass. Vi fick förklarat för oss att det bara är om man anländer med flyg som man får 30 dagars visum. Om man kommer till Thailand med båt, tåg eller buss får man helt logiskt bara 15 dagar. Något som inte riktigt framgår på ambassadens hemsida där vi innan resan kollat vad som skulle gälla för oss. Detta komplicerar våra planer lite, antingen får vi ta en tur tillbaka till Langkawi för att kunna förnya visumet så att det räcker tills vi åker hem den 20 dec eller så får vi köpa ytterligare dagar i Krabi (man kan utöka med 7 dagar för 400 sek per person...). Vi har inte bestämt oss ännu och tittar även på lite andra alternativ.

Förutom denna lilla vagel i ögat har vi haft en skön dag av slappande på stranden och i hängmattorna utanför vår bungalow. Husfriden stördes dock av en grodinvasion som upptäcktes på kvällen. Det identfierades och skickades tillbaks ut i djungeln inte mindre än tre stycken grodor. En av dem envisades att göra jätteskutt mot Kristina till hennes stora förskräckelse. Efter mycket om och men har vi nu blivit av med dem och vi hoppas ha tätat deras väg in i vårt hus.

Imorgon skall vi föröka lägga upp lite fina kort men 2kb/s i uppkoppling gör det lite segt att hålla på allt för länge med Internet.

Ha det fint!

Kommentarer
Postat av: IngaLill

Ni ska vara glada för grodor. Hör här...

I stora delar av världen ser man grodan som en lyckosymbol.Grodan har en suverän anpassnings och överlevnadsförmåga. Hon klarar sol, torka, regn och översvämningar. Är sinnebilden för den som inte ger upp, utan klarar svårigheter med kämpaglöd. Enligt sägnerna gav man en groda i gåva till den som man önskade lycka i livet.

Kristina behöver inte pussa någon groda, för hon har ju redan sin prins.

Puss från mig



2011-12-03 @ 07:40:56
Postat av: Kristina

Tack för de visdomsorden kära mor. Jag föredrar dock att inte ha grodor i mitt hus, det räcker gott med min prins!

2011-12-04 @ 06:24:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0