Lata dagar på Koh Lipe

Nu har vi spenderat fyra nätter på denna mysiga ö och vi har börjat hitta lite rutiner. Vi vaknar tidigt varje morgon av solen och värmen (vi har ännu inte riktigt lärt oss av sova med bara takfläkt). Efter att ha mornat oss eller tagit en strandpromenad så går vi till vårt pannkaksställe och äter frukost.


En mango-, en ananas- och banan/nutellapannkaka samt fruktshakes. Slurp!

Luncherna har varierats lite men kvällsmåltiderna har uteslutande bestått av Pad Thai. Vi har hittat ett litet hak som har en fantastisk variant till det överkomliga priset av 15 kr, till maten dricker vi färskpressad apelsinjuice. Mattias har fått sig en vän i restaurangens katt. Hon är höggravid och brukar hoppa upp på Mattias soffa för lite kel. Mysigt!

Förutom sol och bad har vi även hunnit med en heldags snorklingsutflykt. Det var helt fantastisk! Det första stoppet var ute på öppet hav. Det var lite läskigt på grund av att strömmarna var såpass starka att man var tvungen att simma konstant för att hålla sig kvar vid båten. Sedan blev man inte lugnare i sinnet när sådana här monster simmade runt där också.


De andra stoppet var helt otroligt, superklart vatten och koraller som vi aldrig sett maken till innan. Det var som att man hade transporterats till en främmande värld. Så här i efterhand borde vi passat på att simma där längre.





Tredje stoppet var vid ett annat fint rev. Det är lite svårt att hålla ordning på alla men många olika sorters fisk och koraller såg vi.


Efter massa snorklande var det lunchpaus på en härlig liten ö med kristallklart vatten. Det var otroligt vackert, en riktig paradisö! Efter någon timmes slappande gav vi oss åter ut på havet för utforskande av livet under ytan. Den mest spektakulära spaningen var en muräna, den var läskig. Sista stoppet var på en ö där det bodde massa apor. Vet inte hur många apor vi träffat hittills under vår resa men de är alltid lika söta. Det här mötet var dock speciellt då det bjöd på närkontakt! Aporna var så tama att vi kunde mata dem med banan och vattenmelon direkt ur våra händer.









Trots varmt och djurrikt boende trivs vi väldigt bra på Koh Lipe. Vi tar dagen som den kommer, äter gott, solar och badar, unnar oss massager samt slukar böcker. Det är inte särskilt stort, om man vill tar man sig runt ön på en timme. Allt vi önskar finns dock och vi har haft några underbara dagar. Vi kommer gärna tillbaka! Imorgon styr vi kosan vidare bland de thailändska öarna och nästa stopp blir på Koh Lanta.

Glad andra advent!



Kommentarer
Postat av: A-K

Koh Lipe...Mmmm! Blir sååå avundsjuk. Koh Lanta säger ni, då rekommenderar jag varmt att ni åker längst ned på ön - till clong jark bay eller bamboo bay! Överlägset vackrast på ön! Där finns även en nationalpark som ni borde besöka! Stor kram!

2011-12-04 @ 13:24:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0