Bobanongogkokokok

Igår pallrade vi oss då till Bangkok och resans slutmål. Resan hit gick bra och det kändes helt okej att lämna ett regnigt Krabi för solig storstad. Då vi behövt ställa klockan och gå upp tidigt två dagar i rad (!) var vi rätt mosiga när vi kom fram så det blev en lugn eftermiddag med tupplur vid poolen. På kvällen begav vi oss till ett av stadens alla köpcenter för att börja styra upp våra julklappsinköp, dock var de fynden vi gjorde till oss själva. Men det var vi ju värda såklart!

Dagen avslutades med biobesök, den enda filmen som gick på passande tid var Mission Impossible 4. Efter att ha införskaffat enorma drickor, klätt på oss alla kläder vi hade med oss inklusive shoppingfynd  (svinkall A/C), stoppat pappertussar i öronen då ljudvolymen var på tok för hög för oss och sjungit kungasången (något som man alltid gör i Thailand innan en film ska börja) kunde actionrullen dra igång. Kristina var i sitt esse och hoppade högt samt nöp Mattias i hand och arm vid ett flertal tillfällen. Mattias var facinerad över de tekniska innovationerna och finnesser som Tompa och teamet gjort. Slutbetyget blir två badbollar av fem, lite väl mycket våld och action på bekostnad av handling och story för vår smak.

Man märker fortfarande sviterna av översvämningarna här i Bangkok. Inte för tuk-tuksen har bytts mot longtailbåtar men allt vatten för under 30 kronor per flaska är slutsålt och till Mattias stora förfäran har vi ännu inte hittat någon butik som har Cola Light/Zero kvar heller. På bion fick vi även se fyra snarlika reklamfilmer där olika multinationella företag visade sitt samhällsengagemang när de hade hjälpte till vid översvämningarna.

Idag väntar nya försök med klappjakt och vidare utforskning av stan.

Ha en bra helg!

Kommentarer
Postat av: IngaLill

Se upp för klappsnappare, i årets julkalender är det fullt av dem. Jag kommer att sakna era resevykort men längtan efter er är större. Och vad är en cola i Bangkok mot julkalender(den bästa på länge) och choklad med vispgrädde i Östersund.

Kram till er båda

2011-12-17 @ 08:19:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0