Glad advent!

Bangkoks butikshyllor gapar tomma. Det kanske är lite magstarkt att klaga på colalightabstinens när folks hem fortfarande är översvämmade men i brist på annat får man klaga på det man kan.

Endast sockercola och Chang-öl fanns tillgängligt på dryckeshyllan

Generellt sett är vår uppfattning att säljarna i Thailand är relativt passiva och man blir inte alltför trakasserad. Det finns dock ett undantag, skräddarna. I nästan varje stad finns det ett flertal som aggressivt försöker få in en till sina affärer. De sträcker ut handen och frågar vart man kommer ifrån. Om man mot all förmodan skulle råka skaka deras hand släpper de ogärna den. De har även lärt sig matnyttiga svenska fraser. När vi var i Krabi fick vi bland annat höra: "Hallå, kom, billigare än Ullared" och även följande envägsdialog utspelades när vi gick förbi och ignorerade en skräddare.

Han: Hello where are you from?
Vi: Inget svar
Han: You are from Sweden?
Vi: Fortfarande tysta och passerar hans butik
Han: You are from småland...


Dagen igår spenderades i ett av världens största shoppingcenter. Julpyntningen vet inga gränser med enorma granar, hysteriskt blinkande lampor och julmusik som strömmar ur högtalarna. Kanske för att kompensera brist på kyla och snö, vad vet vi. Lite märkligt kan det ändå tyckas med all denna hets i ett land som inte ens firar jul... Dessvärre verkar utsmyckningarna inte bita på oss då julklappsshoppingen fortsatte att lysa med sin frånvaro. Dagens höjdpunkt blev istället ett långt besök på Forever 21 där vi båda gjorde fina kap!

På kvällen var vi ute och åt med Albert, en vän till Mattias som bor i Bangkok. Han tog oss till ett jättebra thaiställe och vi åt tills magen höll på att spricka. Efter maten stack vi till en pub för att kolla lite fotboll. Det var dock ingen vidare match så det blev mest allmänt filosoferande.

Bangkok måste vara den stad i världen som har mest småföretagande. På varje gata trängs exempelvis fruktförsäjare, folk som lagar mat och små portabla barer. Till Mattias stora lycka stötte vi på en driftig individ på vägen hem som hade lyckats med det ingen supermarket eller restaurang lyckats med. Han hade på något vis trollat fram flera flak med colalight och stod nu och sålde från sitt bilflak. Lyckan var total!


Så nu när det problemet blev löst kan vi njuta för fullt av sol och shopping de sista dagarna innan vi kommer hem!

Ha det bra så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0