I Borneos regnskog

Idag åkte vi till Sepilok Orang Utan Sanctuary. Där tar man hand om övergiva orangutanger och hjälper dem med återanpassning till ett liv i djungeln. Orangutangerna har tillgång till ett stort område och de bestämmer själva om de vill komma till de arrangerade matningarna som hålls två gånger per dag. Det dök tyvärr bara upp två orangutanger när det var dags för utfordringen vi besökte. Först vågade sig en unge fram och njöt av buffén. Han flydde dock när en betydligt större orangutang dök upp. Efter en stund vågade sig även ett gäng makaker fram och bjöd på show vilket förgyllde vårt besök.


För säkerhetsskull kan man ha mat i alla tassar som inte behövs för att hålla balansen. Vi var även imponerade av de långa armarna och stora fötterna på denna unge.


Den större orangutangen satte sig demonstrativt med ryggen åt oss människor för att få njuta av måltiden så ostört som möjligt. Makakerna visade till början väldigt stor respekt för orangutangen men allt eftersom tiden led blev de modigare och modigare och till slut vågade de sig fram tog del av de godsaker han hade plockat ordning till sig själv.


En mammamakak och hennes unge klättrade upp på ett räcke vid oss och för en liten stund fick vi njuta av deras sällskap på väldigt nära håll. Så himla söta att det var riktigt svårt att inte tjuva med sig en liten rackare hem!


Sepiloks klängigaste apor! För första gången under resan har vi inte de längsta armarna och benen på stället, konstig känsla.

Det har varit en fin dag med djur och natur. Det känns fint att se att djuren har det så bra här, det är verkligen inget zoo utan allt är på apornas villkor.

Hoppas ni också har det bra!

Kommentarer
Postat av: IngaLill Karlström

Svårt att säga vilka som är sötast, mamma och barn apa eller ni. I alla fall helt fantastiska bilder från moder natur. Tack!(ni är nog snäppet sötare tycker mamma till en av er)

2011-11-07 @ 17:32:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0