Himla massa dumma träd!

Klockan visar 05:10 och vi gnuggar sömndrucket gruset ur ögonen. En banan samt youghurt från den dyra affären (en lustig stormarknad som nästan bara har importerade varor från Australien) ger oss lite energi och vi börjar peppa inför avresan mot Padas. Först väntar 1.5 timmes bilfärd, sedan 2 timmar tåg in i ogenomtränglig djungel innan vi får kasta oss ner för en klass III/IV fors och ett riktigt äventyr!

30 minuter in på bilresan berättar vår guide att han har fått reda på att det blåst ner träd på järnvägsrälsen och att det inte kommer att gå att ta sig till Padas. Imorgon skulle det dock säkerligen gå bra. Synd bara att det här är vår sista dag på Borneo då...

Efter lite tandagnisslan och gråtande så bestämmer vi oss för att åka till en annan flod. Även om den bara har klass I forsar så känns det bättre att göra något än att hänga på hotellrummet och titta på BBC news hela dagen.

Floden Kiulu var väldigt lugn och det var mer som en badutflykt än ett äventyr. Det var dock väldigt roligt när vi kom till det enda någorlunda stora hindret på floden. Guiden sade: "Tuck your feet" för att vi skulle få lite bättre balans i båten. Kristina tyckte dock att han sade "suck your feet" och förstod inte riktigt vad hand menade och höll därmed nästan på att falla ut!











Det blev trots allt en trevlig utflykt, men att säga att vi gjort någon forsränning vore att överdriva. Lite besvikna är vi men ryktet säger att det finns nya möjligheter i Vietnam så nu siktar vi in oss på det istället! Och som av en händelse lyfter vi med ett plan till Ho Chi Minh redan imorgon.

Vårt äventyr på Borneo börjar därmed närma sig sitt slut. Starkaste minnet vi tar med oss hem är bestigningen av Mount Kinabalu, så otroligt jobbigt men samtidigt så otroligt coolt. På det stora hela har Borneo varit bra, fint väder, trevliga människor, söta djur och vacker natur. Vi känner och nöjda och redo att imorgon bege oss vidare till nytt land och nya upplevelser!

Puss o kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0