Liten värld

Gårdagsförmiddagen spenderades vid batugrottorna några kilometer utanför KL. Det är ett stort grottsystem som även är en hinduistisk helgendom.



Förutom massa trappsteg och stora indiska statyer fanns det även en stor mängd apor att beskåda. De har matats av människor under ett antal år och är nu väldigt närgågna och man kommer inte undan med att ha gömd mat.



Vi hade rutinerat lämnat alla våra snacks hemma men vi såg ett flertal sällskap som blev av med sina medhavda picknickpåsar. Aporna springer fram och rycker i påsarna tills människan släpper den. Efter detta springer största apan fram och gör sitt val av bullar eller annat som finns att tillgå. De apor som befinner sig lägst ner i hierarkin får försöka att lista ut hur man öppnar en halvdrucken juiceflaska eller slåss om smulor.

Något mycket lustigt hände när vi efter vårt grottbesök strosade runt i det enorma köpcentret vid Petronas Towers. Världen visade sig vara fantastiskt liten då Kristina sprang på en av de tio människor hon delade hus med då hon bodde i Australien för några år sedan. Mitt bland alla okända ansikten fanns plötsligt ett bekant! Tina, som tösen i fråga heter, bodde kvar i Sydney men var på semester i KL några dagar. Ett väldigt oväntat men kärt återseende.

På kvällen passade vi på att träna och sedan svalka oss i hotellpoolen. Med utsikt över hela staden var det något riktigt unikt och även om det inte var så varmt som vissa av oss hade önskat var det ändå helt fantasiskt!



Idag har vi lämnat KL och befinner oss nu på Langkawi. Här lyxar och laxar vi då vi imorgon blir ett helt år! Vid ankomst till hotellet väntade välkomstdrink och en kort massage. Det gillar vi!


Det verkar även som att det är första advent idag. Det är väldigt svårt att förstå. Vi har visserligen sett en del julgranar och annat pynt i de stora galleriorna men det är liksom lite svårt att ta på allvar. Juletider är nog det sista vi tänker på när vi är ute på våra äventyr och det är så varmt att man ibland inte vet vart man ska ta vägen. Men en kopp med glögg och en lussekatt låter i och för sig inte helt fel...

Glad advent till er alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0