Borneo!

Det var en tropsik och fuktig hetta som mötte oss när vi klev av planet igår. Taxiresan till hotellet gick bra och nästan alla vi har stött på pratar engelska så vi har fått en bra start på vår borneovistelse. Efter en lång natts sömn åkte vi iväg till stranden tanjung aru där vi spenderat dagen. Det verkar vara långsäsong för vi var nästan helt ensamna på den enorma stranden.


Det var väldigt hett och att svalka sig i havet visade sig vara svårt då det långgrundda vattnet var mycket varmare än luften, säkerligen minst 30 grader. Tyvär var det även en hel del maneter som gömde sig i det svalare vattnet längs botten. De var förmodligen ofarliga men såg läbbiga ut så vi vågade oss inte alltför långt ut. Det var i vilket fall skönt med en lugn och slapp dag efter vårt intensiva resande i Kina.

Kvällen har ägnats åt förberedelse inför bestigningen av Mount Kinabalu, imorgon är det nämligen dags! Antagligen resans största utmaning, 4300 m ska vi klättra innan toppen är nådd. Det känns lite nervöst men mest roligt att ta sig an denna utmaning. Vi har laddat med pasta och milkshake och hoppas att våra krafter ska räcka ända fram. Vi kommer att övernatta en natt på berget och därefter klättra sista biten för att nå toppen lagom till soluppgången.

Vi tänker på er alla därhemma!

Stora kramar

Kommentarer
Postat av: IngaLill

Käresta båda två! Inför detta äventyr skickar jag extra starka tankar till er. Den sortens strapatser tillhör mina favoriter. Ser fram emot era bilder och er beskrivning hur det var. Men jag har fortfarande inte löst gåtan med elva ggggggggggg:n

Kram för varje klättrad meter

2011-10-31 @ 21:32:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0