Gifta på låtsas

Efter att ha mjukstartat med Yashow härom dagen angrep vi idag både Pearl- och Silkmarket, vilka enligt uppgift ska ha betydligt mer påstridiga försäljare. Tidsvis drog försäljarna i en men på det stora hela var det faktiskt inte så farligt, eller så är det vi som blivit härdade... Efter att blivit kallad för "husband and wife" tillräckligt många gånger orkade vi inte längre protestera och förklara den egentliga civilståndsstatusen, så kommentaren "no, my wife doesn´t like this" fick fungera som ursäkt att inte köpa saker vi inte ville ha. Shoppingen flöt i alla fall på fint och vi vill tro att vi gjort några riktiga kap!


Till kvällen hade vi köpt biljetter till en akrobatshow, för att spara tid bestämde vi att gå direkt från shoppingen till showen. Vi var därför ute i vad vi tyckte var mycket god tid när vi gav oss ut för att hitta en taxi. Då det var väldigt mycket folk precis utanför började vi gå i riktning mot showen. Efter att traskat ett tag upptäcker vi att vi gått i fel riktning. Tydligen var det heller inte ett dugg enklare att få tag på taxi här... Antingen var de redan upptagna eller så ville de inte köra oss. Efter många om och men hittade vi en snubbe som ville köra oss vilket verkligen var i sista stund! Med 40 minuter tillgodo och ett par kilometer bort från lokalen tänkte vi att det skulle var lugnt, vi hade ju trots allt en vägbeskrivning på kinesiska med oss. 45 minuter och ett par felkörningar senare satt vi fortfarande i taxin på okänd mark. Två lätt stressade svenskar på vift med en taxichaufför som inte pratade ett ord engelska, panik! Tillslut visade det sig dock att han i alla fall hittat till rätt gata och vi kunde själva springa sista biten. Vi fick som tur var komma in trots att showen börjat. Gymnastiska övningar, hattjonglering (mycket roligare än det låter) och som avslutning 4 motorcyklar som körde upp och ner i en väldigt liten bur avslutade en festlig kväll!

Nu kommer vi få sona för våra sovmorgnar. Imorgon kommer bussen 06:10 och hämtar oss för avfärd mot Jin Sha Ling och ett par timmars vandring på kinesiska muren!

Ha det fint så länge!

Kommentarer
Postat av: IngaLill

Ni är ett vackert par. Hoppas det blir på riktigt och inte på låtsas någon gång i framtiden. Jag blir avundsjuk när jag läser att ni ska till Kinesiska muren, är ett av mina resmål i livet. För övrigt har jag en arbetskamrat vars son befinner sig i Peking just nu. Bor på hotel New Otani Chang, han har också ett inglasat badrum. Bor ni på samma? Han heter Joakim Eklund och ska jobba som kock på Svenska ambasaden i Peking. Stor kram från mig

2011-10-13 @ 22:26:18
Postat av: Åsa

Hitta er blogg precis via Sandras! Så fantastiskt roligt att få följa med på er resa!! Blir sugen att ta med mig mannen på något liknande.. Hoppas ni har det superbra nu :) Många kramar från Åsa

2011-10-14 @ 09:13:16
Postat av: Kristina

Mamma, vi bor inte på samma hotell som Joakim Eklund. Det är fashion i kina att badrummen ser ut på detta vis så vi är nog inte de enda som lever i bur. Det vore väldigt roligt om vi kunde åka till kina och vandra på muren, det har jag inga problem att göra igen :)



Åsa,vad roligt att du hittat hit! Om jag får ge ett råd angående ev resa med mannen... Gör det bara! Det är helt fantastiskt på alla sätt och vis! Hoppas allt är bra med dig! Kramkram

2011-10-14 @ 19:15:03
Postat av: IngaLill

Hej igen! Bilderna från muren talade verkligen för sig själva, DIT SKA JAG. Det känns som man läser en äventyrsbok när man följer er. Det är hur spännande som helst för varje nytt avsnitt ni skriver. Apropå glasbur, det finns ett sånt hotel i Stockholm också har jag fått veta. Sköt om er och puss och kram!

2011-10-15 @ 10:28:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0