Kinamaten

Vi har precis avslutat en måltid beståendes av chili, gurka och stekt kyckling. Det kanske låter lite fattigt men det är bland det bästa vi ätit här i Kina. Det kanske inte säger så mycket med tanke på att nittio procent av all mat här innehåller djurdelar som man aldrig har och aldrig vill äta och att vi därmed faktiskt nästan alla dagar ätit en måltid på McDonalds. I alla fall för att komplettera med lite protein (Mattias) eller för att efterrättsmagen ska få sitt (Kristina). Därmed är denna trygga gurkrätt en höjdare so far!

Kineser verkar generellt sett tycka att det är väldigt gott med gurka. Vi har stött på marinerad gurka i olika former och i många parker har vi sett många försäljare som säljer nyskalad gurka. Vem vill inte snaska på en uppfriskande gurka när solen skiner?

Snart kommer vi sätta igång med den mest kaotiska delen på vår resa. Vi kommer inom loppet av 10 dagar besöka 6 olika städer, sova två nätter på tåg, titta på grottor, vattenfall, sockertoppsberg och besöka en nöjespark. Även Halloweenfirande i Hong Kong ska hinnas med. Vi blir anfådda av att bara tänka på det men efter att idag ägnat nästan hela dagen åt att boka och fixa är det nu bara en tågresa och ett hotell kvar. *Pust*

Kristina har dragit på sig en förkylning så hon kunde inte vara med på kvällens cykelutflykt. Mattias var ute med några andra våghalsar från vandrarhemmet, såg en gigantisk Maostaty blicka ut över en hypermodern stad och fokuserade på att överleva biltrafik där störst går först samt ljudlösa elvespor som kommer i jättehög hastighet. Nu blir det till att krya på sig så vi kan hälsa på pandorna på fredag, en av kinas absolut viktigaste händelser!

Ha det bra så länge!

Kommentarer
Postat av: Kia

Ni verkar ha det fantastiskt, trots förkylning!

Hälsa pandorna från faddrarna i Gbg (WWF).

2011-10-19 @ 20:40:09
Postat av: IngaLill

Jag förstår att ni längtar efter kolbulle där borta i vida världen. Skickar tycksynd om tankar till den som är förkyld. Tänk att hålla i en panda, det är annat det än en liten Ville, mjau...

2011-10-19 @ 21:00:54
Postat av: akzy

krya på dig kristina! Kram ps. har skickat info på msn offline till kristina om ön i thailand!

2011-10-19 @ 22:16:41
Postat av: Bosse Bus

Ni verkar verkligen ha det grymt bra! Tack för kul läsning, nu är man inspirerad att använda sin snart utgående SAS-poäng för en resa till Kina :)

2011-10-20 @ 03:52:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0