Inga konstigheter

Vi gillar Shanghai! Det är en cool stad. Allt är lite modernare än Peking, husen är lite högre och priserna likaså. Tre kronor för tunnelbana känns liksom lite i högsta laget. Idag har vi ätit frukost i solen, strosat runt och shoppat på HM. Good times!






I Kina verkar det vanligt att barnen får en specialbyxa när de ska sluta använda blöja. Det ser ut som en vanlig mjukisbyxa men det är ett stort hål i hela grenen, såpass att i alla fall halva rumpan är bar. Några underbyxor används icke vilket gör att det hela ser lite lustigt ut för oss västerlänningar som tidigare aldrig skådat detta plagg.


Idag fick vi även se byxan in action! Vi befinner oss inne i ett fint varuhus på bokavdelningen, en familj kommer gåendes där barnet i fråga bär denna byxa. Barnet sätter sig plötsligt på huk, håller mamman i handen och kissar en stor pöl på det högblanka golvet. Hela spektaklet är över på mindre än en halvminut och de lämnar därefter brottsplatsen helt ogenerat. Inte en tanke på att städa upp efter sig eller påpeka för barnet att det nästa gång kan vara bra att försöka ta sig till en toalett. De verkar helt enkelt ha en mer avslappnad attityd till toalettbesök i detta land.

Nu skall vi sova gott, ha det bra så länge!

Kommentarer
Postat av: IngaLill

Hej båda!Fantastiskt hur olika och lika vi ser på saker. Svenskar talar om offentligt att vi ska på toa men vi stänger in oss, i Kina säger man det inte men gör det offentligt. Härligt att höra att ni har det bra, jag gläds med er varje dag. Det syns att ni har roligt tillsammans och det värmer ett mammmahjärta. Kram till er båda

2011-10-17 @ 19:01:00
Postat av: Anonym

Vilka bilder och äventyr! Hade inte kollat på några dagar nu och ser att ni hinner med massor! Extreeemt avundsjuk. Följer er med spänning...Kramar i massor ps. kan ni inte köpa med en sån där byxa hem?? :)

2011-10-17 @ 22:22:00
Postat av: Helena

Haha, tycker att den där byxan var helt fantastisk. Ni får väl vara glada för att det endast är barnen som verkar bära dom i alla fall ;) Ha det fortsatt underbart!

2011-10-18 @ 22:07:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0