Shenzhen

Två dagar har nu spenderats i Shenzhen. Det började lite sådär då vi stötte på en knepig taxichaufför. Vi ville åka från tågstationen till vårt hotell men när vi kommit in i bilen och sagt adressen började han skrika på kinesiska, vifta med armarna och skaka på huvudet. Vi ville då gå ur bilen då det uppenbarligen var något som inte var okej. Då skrek han dock ännu högre så det var visst fel det med. Han började köra men fortsatte prata högljutt. Rätt som det var stannade han och ville att vi skulle gå ur, mitt i ingenstans. Då vi fortfarande inte förstår kinesiska, trots att många försökt föra konversationer med oss på detta språk, och chauffören varken engelska eller svenska var det tillslut bara till att betala för åkturen och gå ut. Lagom irriterade och svettiga i värmen släpade vi all packning till närmsta tunnelbanestation för att därifrån försöka ta oss till hotellet. Oturligt nog har Kristinas väska gått sönder så den måste numer bäras fram istället för rullas, ett faktum som i denna stund uppskattades mindre än vanligt... Väl framme vid tunnelbanestationen fick vi reda på att vårt hotell låg några hundra meter bort så det var bara att fortsätta vandringen. Vi hittade tillslut fram och fortstår fortfarande inte varför chauffören ställde till med så mycket problem när han bara hade behövt köra 500 meter till.

Resten av gårdagen spenderades i målarstaden Dafen där vi såg ett otal Månalisor men ingen tavla som var fin nog att släpa med hem till Sverige. Ett mysigt område i vilket fall, väl värt ett besök.

Idag har vi varit på Tivoli! Det har rustat rätt ordentligt inför Helloween.



Det hände tre roliga saker i Happy Valley.

1. En karusell fick avbryta mitt i åkturen för att Mattias hade med sig kameran upp i luften. Kamera var tydligen inte tillåtet. Vi hade precis kommit upp i luften, börjat få fart och snurra när allt saktar in och vi alla sänks ner på backen. Fasligt kort åktur tänkte vi innan vi förstod att allt avbrutits på grund av oss. Det var bara till att gå ur karusellen, lämna kameran och därefter återvända med rosiga kinder. Men sen gick det bättre och vi fick vara med igen. Gör om, gör rätt!

2. Vi åkte en vild bergochdalbana!

3. Blivit påkomna som smitare. Vi bestämde oss för att kolla på en "Magic show". Vi hade inte räknat med att det skulle innebära en kolsvart scen med en liten liten ljusshow bestående av en strimma rök föreställande olika saker samtidigt som en kinesisk berättelse lästes upp. Enligt ovan har vi fortfarande inte lärt oss kinesiska så en stund in i föreställningen bestämmer vi oss för att dra. Dessvärre var det precis lika mörkt på läktaren som på scenen, alltså kolsvart. Vi såg en exitskylt i andra änden av lokalen och började treva oss mot den. När vi äntligen började närma oss utgången är föreställningen slut, lamporna tänds och allas blickar riktas mot oss då vi redan står upp och detta på helt fel plats. Busted!

Att åka Kållerado med poncho är ju ingen sport vet ju alla erfarna karusellåkare. Vi fick lära oss den hårda vägen att man har ett annat upplägg på vattenattraktionerna i Kina. De andra som satt inplastade från topp till tå hade nog rätt roligt åt oss.


Efter att vi spenderat dagen på tivoli gav vi oss iväg till Dongmen för att leta reda på ett väska till Kristina. Vi blev positivt överraskade när de inte startade på fantasipriser som i Peking så ganska kvickt hittade vi en bra. Hade vi inte varit begränsade av 7 veckors ytterligare resande och endast 20kg packning hade vi nog kunnat gå loss riktigt ordentligt!

Här kommer till liten hälsning till Sandra från Kinas snabbaste glasögon!



Imorgon bär det av till Hongkong och sista natten i Kina.

Ha det fint så länge!

Kommentarer
Postat av: Kia

Om ni bara visste vad kul det är att läsa om era äventyr, jag bara väntar på nästa inlägg!

2011-10-28 @ 20:00:15
Postat av: IngaLill

Det kan man förstå att en rosa väska från Paris inte klarar sig i Kina. Lycka till med den made in china. Och i Hongkong ser det ut att vara Kålerado mer än vad som kan vara nyttigt..VAR RÄDDA OM ER OCH VARANDRA. Stor kram

2011-10-28 @ 22:34:35
Postat av: Sandra

Naaaawww!!! Kärlek till er och de snabbaste brillorna i kina!! <3

2011-10-30 @ 19:21:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0