Tandläkarväder

Idag har vi flanerat runt i Chengdu. Himlen har varit vitgrå så ingen risk för solbränna och fotografierna blir bleka.



Efter att ha skådat ut över staden och funderat på vad Mao hade tänkt om han sett den neonupplysta kapitalismen som nu råder gick vi till folkets park. I Kina innebär folkets park verkligen att det är folkets park och kineserna är inte brydda av sig. Man gör det man känner för och sen är det ingen som höjer på ögonbrynen över det. Under vår promenad genom parken fick vi bland annat se följande:


Här har man helt enkelt lagt ut en röd matta där folk spontant får catwalka. Unga tjejer, tanter och äldre män gick fram frös lite, knyckte på höften och vände tillbaks. Vi hade hört av några på vandrarhemmet att om man stirrade allt för mycket kunde man bli tvingad att gå själv. Vi höll oss vaksamt i bakgrunden som de svenskar vi är och klarade oss som tur var undan all extra uppmärksamhet.


Det var även ett flertal olika sällskap som dansade olika danser. Exempelvis line dance, break dance och sällskapsdans. Ung som gammal, alla var välkomna och deltog.

Förutom denna kakafoni av musik och rörelse fanns även tehus, professionella öronrengörare, tai chi, kareoke, roddbåtar och folk som marscherade runt till svulstig kinesisk musik.



Vi blev dessutom förföljda av tre små barn som fann oss otroligt lustiga och allt slutade med att ett av barnen fnissandes måttade en liten spark mot Kristina!



Imorgon skall vi hälsa på pandorna! Gissa om en av oss kommer ha svårt att sova inatt?! :)

Puss och kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0