The Northf Ace

Idag startade vi med en rejäl sovmorgon. Varför ställa klockan när man inte behöver? Behöver man tolv timmars sömn så är det så det får bli. Efter detta satte vi i oss en näringsriktig skål med nudlar och lite juice för en komplett frukost innan vi begav oss mot Ya xiu market. Den taxin som stod parkerad utanför hotellet hade tyvärr inte någon fungerande taxameter så han kunde bara köra till ett lite väl högt fast pris och allra helst ville han köra oss till ett annat ställe som skulle vara mycket bättre. Vi hoppade över detta äventyr och stannade en ny taxi på gatan som satte på taxametern utan att krångla och dessutom var villig att köra oss dit vi faktiskt ville.

Framme på marknaden fick vi kriga mot försäljarnas olika argument: "This is cheap for you", "I lose money with that price", "Three number price prease", "Give me your final final price", "Cmon only 20 yuan more, that is nothing for you" osv... Det första plagget Kristina köpte var en Abercrombie hoodie som gick från startpris på 850 (935 sek) till 75 yuan efter flera minuters förhandling och ett par försök att gå därifrån. Det var säkerligen ett överpris men när Mattias försökte säga 30, 35 yuan till en annan försäljare så fräste hon bara något på kinesiska och sade: "You only make joke price" och stoppade ner den igen, så det var nog inte allt för dåligt prutat.

Till lunch uppstod nya problem som ni kan se på bilden nedan...



Efter lunchen blev det välbehövlig fotmassage innan shoppandet kunde fortsätta. Armband, mjukisbyxor, jacka och en ryggsäck fick följa med Kristina hem och Mattias slog även han till på en hoodie. Vi känner oss inte helt nöjda med detta utan ska definitivt ut och kriga igen! Priserna är verkligen billiga men det ska även sägas att kvaliteten är inte den bästa. Många av plaggen lyser fejk så det gäller att leta noggrant för att hitta de riktiga fynden. Vid köp som sker under press och stress är chansen stor att man får med sig en ryggsäck hem av märket The Northf Ace. Jaja.

Nu väntar ett par omgångar MIG och svenskt godis innan det är dags att sova. En himla bra och uppskattad resepresent!

Hoppas ni alla mår bra där hemma!

Kram o godnatt från oss!

Kommentarer
Postat av: IngaLill

Hej båda! Men så skoj att läsa om era små äventyr. Ert badrum tar nog priset hittills. Just nu tog Kim Källström priset, han gjorde årets snyggaste frispark tillika mål för Sverige mot Holland. Önskar er lycka till med era inköp. Stor kram från mig

2011-10-11 @ 20:44:41
Postat av: akzy

Mmm.. ser ut som om cruzy ändå kan äta maten (om du får in tekniken med pinnarna) ;). Roligt att läsa vad som hänt so far! Kramar i massor

2011-10-12 @ 22:10:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0