Framme!

Då var vi äntligen framme i Peking, resans första anhalt. Vi landade vid 05-snåret på morgonen kinesisk tid efter en 9 h lång och vaken flygresa. Då det motsvarar läggdags i svensk tid kändes det som en omöjlig uppgift att hålla sig vaken en hel dag. Vi hade tur och fick vårt hotellrum redan kl 8 och efter att konstaterat att vi inte har något badrum utan en glasbur utan dörr (hejdå privatliv) på vårt rum somnade vi som två stockar.



Efter några timmars sömn var det då dags att tvinga sig upp för att försöka anpassa sig till kinarytm. Vi gav oss ut med Förbjudna staden som mål för eftermiddagen. Då ögonen fortfarande var väldigt trötta och kunskapen i det kinesiska språket inte är på topp hamnade vi istället på ett område med något palats, gamla träd samt ett gäng soldater springandes och skrikandes.



Till slut kom vi dock till himmelska fridens torg och hann se utsidan av den förbjudna staden innan vi blev ivägjagade av soldater då de stängde. När vi funderade på vad vi skulle hitta på här näst upptäckte vi ett kinesiskt par som plötsligt stod extremt nära oss ett par sekunder innan de fnittrandes gick iväg och visade på sig själva hur långt upp de hade nått till oss. Kul att vår resa även skänker glädje till andra! :)

Nu skall vi ta och lägga oss, sova länge och samla mod inför morgondagens shoppingförsök. Vi skall till ett stort varuhus som heter Yashow. Enligt uppgifter skall det finnas riktigt bra kläder och andra varor där men man måste enligt uppgift pruta något brutalt. Ingen av oss är särskilt vass på det så det finns en risk att vi kommer hem till hotellet fullkomligt överkörda med massa skräp som vi betalt allt för mycket för :)

Ha det bra så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0