Buenos Aires

Argentina motsvarar hittills våra förväntningar! Mattias har redan ätit så mycket kött att han börjar få horn.

 

 Vi har hunnit gå runt en hel del i staden och sett bland annat Catedral Metropolitana, obelisken på nionde juli-avenyn, en rosenträdgård och fått äta god glass!

 

 

 
 
 
 "The Argentinian experience" var trevlig upplevelse. Vi fick sitta vid ett stort bord tillsammans med främlingar och lära oss massa om Argentinas matkultur. Vi fick även göra våra egna "empanadas" vilket ungefär kan liknas vid piroger. Den första vi gjorde skulle se så traditionell ut som möjligt medan vi fick helt fria tyglar på den andra. Mattias slog på stort och gjorde en tärning och Kristina fick till en dinosaurie. Väldigt fina och otroligt goda!
 
 
 

Huvudrätten bestod såklart av en redig bit blodig biff. (Vi har redan avlagt löfte om att äta vegetarisk kost under en tid när vi kommit hem...) Till det drack vi goda röda viner ur glas som ständigt fylldes på. Efterrätten bestod av kakor med kokos- och chokladtillbehör och den traditionella argentiska matén. Maté smakar som grönt te gjort på beska torkade björklöv och gjorde väl ingen succé hos någon av oss. Innan vattnet fylldes på i den speciella matékoppen skulle man skaka den för att få bort det värsta dammet ur örtblandningen, det var något Mattias fann fantastiskt roligt!

 

Vi har det helt enkelt väldigt bra! Solen skiner, maten är god, vi får vara med varandra varje sekund och minut och vid 17.30 ringer en av hotellets städerskor på dörren och kommer med två chokladbitar. Tyvärr så faller chokladen inte Kristina i smaken men tur att Mattias äter allt!


Kommentarer
Postat av: IngaLill Karlström

Hej på er!
Östersunds is calling. Vad det är roligt att läsa om ert nya äventyr. Ni ser ut att ha det så bra. Det är verkligen kontrast där ni är och där vi är. Ni i sol och värme och köttätande, vi med skidrunda i snöfall och ätande ugnsbakade rödbetor. Ha det fortsatt gott. Ta hand om er och om varandra.
Kram från Mams/IngaLill

2013-02-10 @ 18:37:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0