Buss genom Argentina

Då "marknadsekonomin" (bananrepubliken) Argentina bestämt att det skall vara dyrare för utlänningar och billigare för argentinare att flyga valde vi att ta nattbuss Mendoza – Buenos Aires på vår väg till Iguazu istället för att flyga hela vägen med ett byte. Den buss vi valde hade säten som man kunde luta 180 grader, dvs bygga om till säng.

 

Efter att vi satt oss tillrätta i de tjocka lädersäterna och spanat in underhållningssystemet som fanns inbyggt i skiljeväggen till sätet framför blev vi än mer exalterade när de delade ut bingobrickor!

 

Det visade sig dock svårare än vi tänkt att vinna. Våra nummer kom inte och dessuton rabblade bussvärden upp dem supersnabbt på spanska Vi missade säkert vart fjärde nummer och markerade garanterat fel mer än en gång.

 

Bingoförlusten kom vi dock rätt snabbt över när vi blev serverade en tvårätters måltid och vin (såklart!), efterrätten bestod av en glas champagne och en vacker solnedgång.

 

13 timmars bussresa har väl aldrig gått så lätt. Väl framme i Buenos Aires var det bara att hoppa i en taxi till flygplatsen för att hinna med flyget till Iguazu. Taxichauffören såg sin chans och tog oss på en svängom runt flygplatsen, vi blev lite irriterade och protesterade i svensk tysthet genom att inte dricksa ett korvöre. Vi hann i alla fall i god tid till flyget och det var en slående hetta och fuktighet som mötte oss framme i Iguazu där vi de närmsta dagarna ska traska runt i regnskogen och beskåda ett av världens sju naturunder!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0