Estancia El Puesto

Resans andra och sista hästäventyr ägde rum 10 mil utanför Mendoza på estancian El Puesto. Det var fantastiskt! Vi har såklart ridit massor och Mattias har blivit en riktigt bra ryttare. Han bemästrar numer alla tre gångarter utan att studsa det minsta eller hålla i sig i sadeln. Vi har galopperat både kontrollerat och vid vissa tillfällen över och igenom buskar men även det gick fint. Höjdpunkten var nog när vi galopperade sida vid sida över en grön äng.

 

 
 
 
 

 
 

Vi hade förmånen att vara själva med vår värd Danielle på estancian så vi har haft möjlighet att styra helt över våra dagar och vårt tempo i hästsadeln. Lyx! Naturen var betydligt grönare här än i Patagonien. Bergskedjan Anderna låg precis runt knuten och gjorde naturupplevelsen än mer mäktig. Hästar, hundar, kossor, åsnor, mulor, får och getter strövar fritt och känslan vi har när vi ser tillbaka på våra dagar på estancian är att vi fått vara med och gästspela i en saga. Livet här ute är så otroligt långt bort från den stress och puls övriga världen tycks leva i. Facebook, mail och världsnyheter har sällan känts så långt bort.

 


 
 
 

 På estancian lever en gauchofamilj som servat oss med allt som tänkas kan under vår vistelse. Maten är ett kapitel för sig med trerätters både till lunch och middag, det är inte många minuter vi varit hungriga kan vi väl säga. I princip allt har varit supergott och vår vinkonsumtion har hållit en argentinsk nivå. Härliga semester!

 

 
 
 

Två veckor av vår resa har passerat och det är inte svårt att vara tacksam över allt vi fått uppleva. Vi har sagt det förut men säger det igen, vi har det så himla bra!

 

Nu väntar nya äventyr, härnäst i Iguazu, för guldgrävaren och mexicofestaren!

 


Kommentarer
Postat av: Olle

Matjo ser ju helt pimp ut i sadeln!

2013-03-04 @ 10:28:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0