Mendoza

Efter våra hästäventyr i Patagonien hoppade vi på flyget mot vindistriktet Mendoza. Som sig bör avverkade vi en hel del av den lokala drycken. Vi startade vår första kväll med middag bestående av kött och vin och gick därefter vidare med vinprovning av vår favoritdruva Malbec.
 
 

 
Alla viner under kvällen var goda utom nummer fyra som var så rökig att Mattias tyckte det hade en bismak av lägereld.
 
 
En trevlig kväll som ändå avslutades relativt tidigt i argentinska mått mätt då vi nästa morgon skulle hämtas redan 08.30 för en utflykt till ett par vingårdar. Bussen kom 08.30 prick, vi var oss lika och kom såklart ett par minuter sent. Utflykten bestod av en mindre vingård, en större vingård, ett lunchstopp där det bjöds på fantastisk trerätterslunch med tillhörande viner och en olivoljefabrik. Första vinglaset intogs kl 09.30 och hade som sig bör en lätt smak av tandkräm. Men när vi kommit igång var det inga problem och vi provsmakade av allt som bjöds, vi shoppade en del och resväskan kan ha passerat tillåten maxvikt till vår hemresa.
 
 
 

 
Lunchen intogs i sällskap av ett argentinskt par där mannen pratade en något knagglig engelska. Vi lyckades få fram att mannen jobbade inom kärnkraftindustrin och Mattias blev såklart nyfiken på vad han trodde om framtida möjligheter för fusionsteknik, ett rätt självklart samtalsämne med en som endast kan ett fåtal engelska ord. Efter att försökt fråga fyra gånger och fått svar i stil med att kärnkraft är säkert trots Tjernobyl och Fukoshima gav Mattias upp diskussionen och började istället prata om hur dyrt det är med kött i Sverige.
 
 
Efter lite poolhäng på hotelltaket avslutade vi dagen med en cola light och pizza, hur sjukt det än låter kan man tydligen bli less på oxfilé och rödvin...

Kommentarer
Postat av: Erik Petersson

Önskar att bli inbjuden eller få bjuda in er på en 4 timmar långt föredrag om att resa i Argentina.
Mäkta imponerad.
Erik

2013-02-22 @ 22:01:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0