Varmt, vått och vacket!

Under två dagars tid har vi utforskat vattenfallen vid Iguazu. De ligger vid den sydamerikanska motsvarigheten till skandinaviens treriksrös där Brasilien, Argentina och Paraguay möts. Istället för ha en lite stenhög som visar att länderna möts finns här världens största samling av vattenfall.

 

Fallen kan beskådas både från den argentinska och den brasilianska sidan. Vi började i Argentina och Puerto Iguazu där vi bodde på ett jättemysigt hotell (Jasy). Hotellet bestod av en radhuslänga med tio rum/hus. När vi först klev in blev vi lite förskräckta då vi trodde att vi av misstag bokat in oss i en sovsal och skulle tvingas dela rum med främlingar, men receptionisten lugnade oss och sa att det bara var vi som skulle bo i huset. Fju! På grund av försening från Buenos Aires valde vi att inte stressa iväg till fallen den första kvällen utan istället njuta av lite poolhäng och en god biff på kvällen.

 

Dagen därpå gick vi upp 07.00 för en heldag vid fallen på den argentinska sidan. Vi promerade i djungeln, blev blöta av vattenfallens stänk och genomdränkta när vi åkte ut på en gummibåt för att studera dem på närmare håll. Vi såg otroligt många regnbågar, fjärilar och massa magnifika vattenfall.

 

På kvällen lämnade vi vårt charmiga argentinska radhus för att åka över till den brasilianska sidan. Vi checkade in på ett omysigt hotell i spökstaden Foz de Iguazu där nästan allt var stängt och gatorna var öde. Efter en god natts sömn begav vi oss återigen till vattenfallen. Här kunde man betrakta dem lite mer på avstånd även om man fick chansen att bli riktigt blöt vid det största fallet som kallas "devil's throat". Det är svårt att beskriva allt i ord så vi lägger istället upp massa bilder och hoppas att vi genom dessa lyckas förmedla hur storslaget allt var!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 








 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0