Rio de Janeiro

Nu har vi spenderat fyra härliga dagar i Rio de Janeiro. Vi har druckit kallt kokosvatten på Copacabana, lekt i de stora vågorna i Ipanema, besökt jesusstatyn, introducerat Kristina till acai, shoppat och ätit massa god mat. Det är framförallt på frukostfronten Brasilien utmärkt sig! Det började redan i Foz de Iguazu där Kristina föll för en brödsort vi aldrig tidigare mött. Den smakade som en blandning mellan ost och maräng. Ack så konstigt men åh så gott! I Rio har vi äntligen fått frossa i acai, ett bär som är mixat och ätes som yoghurt med müsli och skivad banan. Smarrigt värre och säkerligen nyttigare än ostmarängen.

 
Sista kvällen spenderade vi på en churrascaria, en köttrestaurang där det går runt en mängd olika kypare med olika sorters grillspett. På bordet har man en lapp med en grön och en röd sida. Så länge man har den gröna sidan uppe kommer kyparna och erbjudar att skära loss en liten bit. Mattias frossade på flankstek, oxfilé, ryggbiff, entrecoté, korv och skinka men sade nej till spettet där det erbjöds kycklinghjärtan. Kristina tänkte mest på alla de stackars djur som fått sätta livet till för att ordna denna köttfest och tappade aptiten ganska snabbt.
 


 
 
 
 
 
 
Nu har vi packat ihop vår packning för sista gången och ska snart bege oss ut mot flyget som ska ta oss åter till Sverige och er kära familj och vänner! Som ni säkert redan förstått har vi haft en helt underbar resa, vi har gjort och sett så fantastiskt mycket och känner oss mer än nöjda. Kristina ser fram emot en mer djurvänlig och vegetarisk kost och Mattias kan knappt vänta tills han får bege sig ut till Slottsskogen och spela frisbeegolf.
 
Tack för den här gången, kanske kommer vi tillbaka med framtida äventyr!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0